خبرگزاری«حوزه»، ابتدا چنین به نظر می آمد که پیشرفت رسانه های ماهواره ای، پدیده ای کاملا مطلوب و عاری از خطاست و برای تحقق دهکده جهانی، لازم و ضروری است. گرچه ماهواره و تکنولوژی های جدید ارتباطی، سهم به سزایی در پیشرفت علم و رفاه انسانی دارند اما در تجربه کوتاه و چندین ساله معلوم شده است دارای برخی آسیب ها و پیامدهای منفی نیز هست.
تاثیر برنامه های ماهواره ای بر روی فرزندان خانواده ها یا همین نوجوانان و جوانان بیشتر است، به طوری که این گروه زمان بیشتری را صرف تماشای برنامه های ماهواره ای می کنند. این برنامه ها ارزش ها، باورها، تصورات، انتظارات و جهت گیری های ارزشی متفاوتی را تبلیغ و عرضه می کنند که باعث می شود به مرور زمان فاصله روانی بین والدین و فرزندان بیشتر و بیشتر شود و به انقطاع یا گسست نسلی بینجامد.
از این رو به حسب مقابله با این موارد ، شبکه های مذهبی و برنامه هایی در صدا و سیما نیز وارد این میدان شدند تا به مقابله با این مسایل بپردازند.
این فضای رقابت و ارائه محتوی تا نقطه ای پیش رفت که برخی افراد و شرکت های ارائه دهنده سرویس همانند یوتلست (BHS)را بر آن دارد تا با هزینه های کلان شبکه های مروج فرهنگ غرب گرایی را ایجاد کنند و در پی گسترش این شبکه ها در فضای ماهواره ای باشند.
طبق بررسی های انجام شده ، تعداد بیش از هشت شبکه ماهواره ای (سينه فيلم/ سينه سريز/ملودي/ انگليش كلاب/ نشنال جئوگرافي/ برتر/ فميلي تي وي/ آيتون و...) در ماهواره یوتلست 7 و هاتبرد 13 ، که با شعار پخش فیلم های بدون سانسور ایجاد شده است توسط همین سرویس دهنده ماهواره ای که به شبک های مذهبی و دینی ارائه خدمات پخش می کنند راه اندازی و تغذیه مالی می شود و در داخل کشور اداره می شوند .
به نظر میرسد این رویکرد جدید شبکه های ماهواره ای از هم گسیختگی و آلوده کردن کانون خانواده را هدف گرفته است.
حال سوال بسیار مهم اینجاست که با شرایطی که کشور ما با آن روبرو است از پرهیز کامل از تقلید سبک و سلوک زندگی در تمدن غربی چگونه می تواند مجموعه ای از داخل ایران مروج این نوع سبک زندگی باشد؟
این نوع ترویج سبک زندگی غربی می تواند نشانه چه باشد؟
ارائه سرویس به برخی شبکه های مذهبی توانسته فضایی را ایجاد کند که این سرویس دهنده به نام ارائه سرویس به این شبکه ها خود گرداننده و تامین مالی کننده شبکه هایی باشد که مروج سبک زندگی غربی در بدترین حالت ممکنه خود هستند.
با این خیال واهی که بتوانیم از طریق ایجاد غذای فکری مسموم غربی ، صاحبان آگهی را به سمت خود بکشانیم و درآمدی نیز از این راه داشته باشیم .
تفکر غلطی که شبکه های جم نیز توانست از طریق آن چندین میلیارد سرمایه ایرانی داخل ایران را از طریق ان خارج نماید .
اینجاست که می توان گفت اتفاقات ناگواری بنام شبکه های مذهبی به کام شبکه های مروج فرهنگ و سبک زندگی غربی میافتد تا ضربه مهلک دیگری بر بدنه مردم وارد گرد.
امید است همچون گذشته که با شبکه های تفرقه افکن مذهبی وابسته به فرقه شیرازی به صورت جدی برخورد گردید و جلوی فعالیت های آزادانه این شبکه ها در داخل جمهوری اسلامی ایران گرفته شد ؛ با این شبکه های مروج سبک زندگی غربی و به لجن کشیدن مقدسات و چهارچوب خانواده می باشند نیز بصورت جدی مقابله گردد و با سودجیان به دست عدالت و قانون سپرده شوند .
در مقاله های بعدی به تفصیل در خصوص برنامه های مخرب این شبکه ها ، منابع مالی و نحوه فعالیت در داخل کشور مطالبی ارائه خواهد شد .
موسوی